Luku 12: Katto-Kassinen ja sähkönmetsästäjät

sahko1

Missä mennään, Jouko ja Kosti! Tässä blogipostauksessa kerron erittäin pitkästä sähkönmetsästysprojektista sekä vilautan hieman kattoani.

Eli lähtötilanteessa asuntoon tuli yksivaiheinen sähkövirta ja asunnon sähkönsyöttöjohdot sekä mittari sijaitsivat pikkuisessa väliseinän pätkässä, vanhan wc:n (?) oviaukon ja olohuoneen sisääntuloaukon välissä (kuva galleriassa, ei voi erehtyä).

No tämä pikku väliseinä piti saada purettua, jotta mun uutta keskikerroksen vessaa, lattiaa sekä keittiön yhtä seinämää päästäisiin rakentamaan. Samalla sähkönsyöttö piti saada kolmivaiheiseksi, koska haluaisin ehkä tulevaisuudessa käyttää useampaakin sähköä tarvitsevaa asiaa samaan aikaan, esimerkiksi lämmittää vaikka saunaa ja uunia yhtä aikaa.

Keskukset, kotelot ja laatikot

Projekti ei kuitenkaan ollut kovin yksinkertainen. Sähköpääkeskus löytyi, mutta haaroituskotelo(?!) olikin sitten hankalampi löytää. Tämä kotelo on siis ilmeisesti sellainen, josta sähköt nimenomaan minun asuntooni tulevat. Seurattiin johtoja ja etsittiin useammastakin naapuriasunnosta tätä mysteerilaatikkoa, mutta ei meinannut löytyä, eikä kukaan tuntunut tietävän missä se sijaitsee. Lopulta kotelo kuitenkin löytyi rakennuksen toiselta puolelta, ei seinänaapurilta, vaan seinänaapurin seinänaapurilta. Oli jäänyt katon sisään jemmaan jonkun remontin jälkeen, joten eipä ihmekään, ettei heti löytynyt.

Eikä siinä vielä kaikki. Sähköhommeli selvisi totta kai talven kovimpien hirmupakkasten aikaan, ja muutoksen aikana koko taloon piti järjestää sähkökatko hetkeksi. Noh, odotettiin, että sää hieman lämpeni, jonka jälkeen kontaktoin isännöitsijää sekä kaikkia asianomaisia naapureita aiheen tiimoilta. Lopulta viime viikolla saatiinkin sitten sähköjohdot kondikseen uuteen paikkaan, ja Turku Energia pääsi tuomaan mulle uuden mittarin sekä vei vanhan pois. Nyt on sen myötä myös keskikerroksen wc:n rakennus aloitettu (kts. galleria).

Kattoa ja rokkia

Niin ja keskikerroksessa on tosiaan katto. Ja yläkerrassakin vähän. Taisi olla Malerin Kide Tuomi -merkkistä tuo MDF, tai jotain sinne päin. Bauhausin verkkokaupasta viimeisiä raavin, kun tosiaan piti saada juuri tuo, jossa puunsävykuvio on hailakoin mahdollinen. Joka kerrokseen tulee samanlainen, paitsi kylpytiloihin sitten jotain muuta.

Reikiä riittää, koska mulle tulee kattoon sellaiset hienot puhelimella säädettävät valaisimet. Ja kaiutinjärjestelmä katonrajaan nurkkiin, että rokkenrolli soi läpi kämpän. Tilasinkin tuossa tonnilla lamppuja, on lediä ja muuta. Katsotaan jos ne saapuu pian, niin ehkä ensi kerralla kirjoitetaan niistä. Tai sitten jostain ihan muusta.

Ensi kertaan!

P.S. Voi olla, että sähköasioista puhuttiin väärillä termeillä tai muuten vaan miten sattuu, koska en tajua niistä(kään) yhtään mitään.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s