Luku 16: Omaan sänkyyn nukkumaan!

futon2

Olen kirjoittanut tätä blogia viimeksi elokuussa 2018, joten ehkä olisi jo korkea aika alkaa vetää hommaa pakettiin. Tässä kahdeksan kuukauden aikana on toki tapahtunut aika isoja asioita, kuten remontti (lähes) maaliin, lopputarkastus (hyväksytysti) sekä tärkeimpänä: ensimmäiset unet omassa sängyssä, yhdeksän kuukauden ilmapatjalla nukkumisen jälkeen.

Ajattelin nyt käydä tämän asunnon kerros kerrallaan lävitse, koska muuten tästä tulee kerralla melko raskas paketti. Ensimmäisenä vuorossa on ylin kerros kolmesta, koska siellä on vihdoin se sänky.

Lattia ja seinät on maalattu, taulut on seinällä, köydet hirsissä ja kattoikkunat värkätty jopa kahteen kertaan, koska taloyhtiössämme oli totta kai alkuvuodesta kattoremontti. Oli kyllä mieltäylentävää katsella, kun puoli vuotta vanhat viimeisen päälle tehdyt paneelit ja listat revittiin helevettihin, ja lopulta asennettiin lisälaskulla uudet tilalle.

Vaatehuoneessa pitää vähän tässä kesällä näyttää pensseliä, joten siksi en ottanut siitä vielä kuvia. Ja kuten huomaatte, niin sisustustyyli on melko pelkistettyä – ei edes vaatteille mitään kaappeja tai laatikoita. Noh, sinne vaatehuoneeseen ne sitten aikanaan.

Vihdoin futonille

Mutta sänky on, ja sitä jos jotain tosiaan osaa arvostaa, kun yhdeksän kuukautta nukuin ties missä; vanhempien sohvalla ja ilmapatjalla. Päädyin suosittelujen kautta hommaamaan uuden futonpatjan, koska pidän muutenkin jämäköistä alustoista. Lopulta tilasin Japan-sänkyrungon sekä Comfort-futonpatjan osoitteesta Futonnetti.fi, ja sain samalla sovittua heidän kanssaan tämän kaupallisen yhteistyön. Kaikki sujui vähän turhankin hyvin, sillä patja ja runko saapuivat Portsaan lähes samantien, mutta odottelivat sitten paketissa ja muoveissa kaikki nämä kuukaudet ennen kuin pääsin lopulta nukkumaan niillä.

Odottelu johtui siitä, että mulla kesti siis lopputarkastuksen saamisessa taas uudet neljä kuukautta vanhan lupaprosessin päälle, koska piti hakea muutoslupaa. Tämä johtui siitä, että alkuperäisessä luvassa oli painovoimainen ilmanvaihto, mutta tänne tulikin koneellinen. Ja sitten tulikin jo joulu ja pyhät. Joten odoteltiin.

Lopulta saatiin kuitenkin tarkastukset tehtyä, kaikki hyväksytysti kuntoon ja meikäläinen futonille nukkumaan. Ja on kuulkaas tehnyt hyvää! Toisenlaiseen patjaan en enää vaihdakaan, on tuo futon (ihan ilman yhteistöitäkin) niin hyvä selälle, että suosittelen.

Seuraavaksi sitten keskikerros esittelyyn, hip hei!

P.S. Ja kuten varmasti arvaattekin, on tämä ensimmäinen ja viimeinen tämän kokoluokan remontti 115-vuotiaaseen taloon, jota alan peukalo keskellä kämmentä tehdä. Elämänkokemuksia, niin aina! Ja jouluksihan mä lopulta pääsinkin kotiin, vuosi on vain eri.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s